Το ελληνικό πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» αφορά σε μη Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι αγοράζουν μία κατοικία στην Ελλάδα, η αξία της οποίας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 250000 ευρώ, προσφέροντας  άδεια παραμονής αλλά και  πολλαπλά οφέλη και προνόμια. Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από αγοραστές κυρίως από την Τουρκία, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Ρωσία και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Οι επενδύσεις γίνονται κυρίως σε κατοικίες τόσο στην Αθήνα όσο και σε δημοφιλείς προορισμούς, που αποτελούν ανταγωνιστική επένδυση συγκρινόμενα με ανάλογα ακίνητα άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών και προορισμών.

Το ελληνικό πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Ελάχιστη επένδυση 250.000 ευρώ για αγορά ακινήτου.
  • Κατοχύρωση δικαίωματος για μόνιμη άδεια παραμονής αλλά και ιθαγένεια έπειτα από επτά χρόνια διατήρησης της άδειας παραμονής.
  • Εξασφάλιση άδειας παραμονής για όλα τα μέλη της οικογένειας (σύζυγος και τέκνα έως 21 ετών). Τα τέκνα μετά το 21ο έτος, μπορούν να λάβουν παράταση της άδειας παραμονής για τρία χρόνια.
  • Δυνατότητα μεταβίβασης του ακινήτου σε ξένο υπήκοο μαζί με την άδεια παραμονής χωρίς να απαιτείται ελάχιστος χρόνος διατήρησης του ακινήτου.
  • Οι κάτοχοι των αδειών παραμονής μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ζώνης Schengen, κατευθείαν από τις χώρες που κατοικούν.

Το μεσιτικό γραφείο P&L est8 και οι συνεργάτες παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες και συμβουλές για την απόκτηση της χρυσής βίζας με την αγορά ακινήτου.