This is a short list of our most frequently asked questions. For more information about RealtySpace, or if you need support, please call oursupport center.

 

Η αγορά ενός ακινήτου είτε πρόκειται για ιδιοκατοίκηση είτε για επένδυση, αποτελεί μία σοβαρή απόφαση. Συχνά η τιμή ενός ακινήτου είναι υψηλότερη από την πραγματική.

 • Αναγνωρίστε τις ανάγκες σας, το σκοπό και τη χρήση του ακινήτου.
 • Αποφασίστε το ποσό που θέλετε να δαπανήσετε για την αγορά του ακινήτου. Υπολογίστε τις επιπλέον δαπάνες, πέραν της τιμής του ακινήτου, για Δικηγορικά, Συμβολαιογραφικά έξοδα και Φόρο μεταβίβασης.
 • Επιλέξτε την περιοχή ή τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν Ξεκινήστε με έρευνα αγοράς για την αξία των ακινήτων στις συγκεκριμένες περιοχές και ζητήστε και τη γνώμη ενός Συμβούλου Διαχείρισης Ακινήτων.
 • Εκτιμήστε τις προοπτικές υπεραξίας του ακινήτου. Ενημερωθείτε για τον μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ανάπλασης μιας περιοχής.
 • Κάντε έλεγχο των τίτλων ιδιοκτησίας. Πρόκειται για ουσιαστικό στάδιο στη διαδικασία αγοράς οποιουδήποτε ακινήτου, είτε πρόκειται για κατοικία είτε για επαγγελματική στέγη. Απευθυνθείτε σε δικηγόρο για το έλεγχο των τίτλων και σε μηχανικό για τον πολεοδομικό έλεγχο.
 • Συμβουλευτείτε Αρχιτέκτονα ή Πολιτικό Μηχανικό για τον τεχνικό έλεγχο του ακινήτου, ώστε να εντοπίσει τυχόν κακοτεχνίες.

Το μεσιτικό γραφείο P&L est8 διαθέτει δίκτυο συνεργατών που θα σας βοηθήσει σε όλα τα στάδια της αγοραπωλησίας ενός ακινήτου.

 

Προετοιμαστείτε κατάλληλα κάνοντας έρευνα αγοράς για την αξία του ακινήτου σας. Παράγοντες, όπως η τοποθεσία, το έτος κατασκευής, ο όροφος κλπ. προσδιορίζουν την αγοραστική του αξία. Ένα μεσιτικό γραφείο μπορεί να σας βοηθήσει στην εκτίμηση της αξίας του. Αναδείξτε το ακίνητό σας με απλά βήματα:

 • Κάντε γενική καθαριότητα. Ένα καλό αισθητικά αποτέλεσμα, πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις ενός στον υποψήφιου αγοραστή.
 • Εξαφανίστε οτιδήποτε περιττό, ώστε να αναδειχτούν η ευρυχωρία και η λειτουργικότητα του σπιτιού.
 • Φροντίστε την εμφάνιση του ακινήτου, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Επισκευάσετε πιθανές ζημιές σε υδραυλικά, ηλεκτρικά, υγρασίες, ντουλάπια.
 • Αν κρίνετε αναγκαίο βάψτε τους χώρους με φωτεινά χρώματα. Φωτίστε όλους τους χώρους αφού  η επίσκεψη από υποψήφιο αγοραστή  μπορεί να γίνει σε ώρα χωρίς φυσικό φωτισμό.
 • Μην κάνετε εσωτερικές αλλαγές με βάση το προσωπικό σας γούστο, ώστε να αφήσετε τον υποψήφιο αγοραστή να επέμβει με βάση τις ανάγκες του.
 • Ετοιμάστε τον φάκελο του ακινήτου με το συμβόλαιο αγοράς, συστάσεις ιδιοκτησίας, τοπογραφικό, άδεια οικοδομής, κτηματολογικά έγγραφα, κατόψεις και στατικές μελέτες.

Το μεσιτικό γραφείο P&L est8 αναλαμβάνει την ανάδειξη και την αποτελεσματική προώθηση του ακινήτου σας.

 

Η ανάθεση πώλησης του ακινήτου σε επαγγελματία κτηματομεσίτη, εξασφαλίζει την σωστή προβολή και προώθηση του ακινήτου σας.  Το 80% των αγοραπωλησιών ακινήτων, σύμφωνα με στοιχεία, γίνεται με τη συμβολή των κτηματομεσιτών. Ο νόμιμος επαγγελματίας διαθέτει έγκυρη επαγγελματική άδεια και δεν λαμβάνει προκαταβολικά καμία αμοιβή.  Ο μεσίτης αμοίβεται με την οριστικοποίηση της συναλλαγής και την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου με το 2% + ΦΠΑ επί της καταληχθείσας τιμής.

Η εντολή ανάθεσης για πώληση, αγορά, μίσθωση, αντιπαροχή, εκτίμηση κτλ. πρέπει να είναι έγγραφη για να εξασφαλίζονται και οι δύο πλευρές, δηλαδή και ο μεσίτης και ο πελάτης. Η ανάθεση του ακινήτου καλό είναι να γίνεται σε ένα μεσιτικό γραφείο. Αν το ίδιο ακίνητο υποδεικνύεται από πολλά κτηματομεσιτικά γραφεία, πολλές φορές χάνει μέρος της αξίας του και ο ιδιοκτήτης μέρος της διαπραγματευτικής του δύναμης.

Με την ανάθεση του ακινήτου σε μεσίτη, ο ιδιοκτήτης αποφεύγει τυχόν ενοχλήσεις από ανεπιθύμητους υποψήφιους αγοραστές ή ενοικιαστές. Οι διαπραγματεύσεις πλέον πραγματοποιούνται μέσω της εταιρείας, η οποία σύμφωνα με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει, αναλαμβάνει να αναδείξει το ακίνητο μέσα από τα κατάλληλα κανάλια προβολής καθώς και στο υπάρχων πελατολόγιο που διαθέτει.

Το μεσιτικό γραφείο P&L est8 εγγυάται την αποτελεσματική εξυπηρέτησή σας.

Το ελληνικό πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» αφορά σε μη Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι αγοράζουν μία κατοικία στην Ελλάδα, η αξία της οποίας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 250000 ευρώ, προσφέροντας  άδεια παραμονής αλλά και  πολλαπλά οφέλη και προνόμια. Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από αγοραστές κυρίως από την Τουρκία, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Ρωσία και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Οι επενδύσεις γίνονται κυρίως σε κατοικίες τόσο στην Αθήνα όσο και σε δημοφιλείς προορισμούς, που αποτελούν ανταγωνιστική επένδυση συγκρινόμενα με ανάλογα ακίνητα άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών και προορισμών.

Το ελληνικό πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» προβλέπει μεταξύ άλλων:

 • Ελάχιστη επένδυση 250.000 ευρώ για αγορά ακινήτου.
 • Κατοχύρωση δικαίωματος για μόνιμη άδεια παραμονής αλλά και ιθαγένεια έπειτα από επτά χρόνια διατήρησης της άδειας παραμονής.
 • Εξασφάλιση άδειας παραμονής για όλα τα μέλη της οικογένειας (σύζυγος και τέκνα έως 21 ετών). Τα τέκνα μετά το 21ο έτος, μπορούν να λάβουν παράταση της άδειας παραμονής για τρία χρόνια.
 • Δυνατότητα μεταβίβασης του ακινήτου σε ξένο υπήκοο μαζί με την άδεια παραμονής χωρίς να απαιτείται ελάχιστος χρόνος διατήρησης του ακινήτου.
 • Οι κάτοχοι των αδειών παραμονής μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ζώνης Schengen, κατευθείαν από τις χώρες που κατοικούν.

Το μεσιτικό γραφείο P&L est8 και οι συνεργάτες παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες και συμβουλές για την απόκτηση της χρυσής βίζας με την αγορά ακινήτου.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020, «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ.

Η νέα δράση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, για την ενίσχυση της ίδρυσης νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων σχεδιάστηκε με βασικό στόχο την επένδυση σε υψηλής ποιότητας τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Επιδοτούνται επιχειρηματικά σχέδια που κυμαίνονται από 25.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Κάθε τουριστικό επενδυτικό σχέδιο θα μπορεί να είναι και μεγαλύτερο των 400.000 ευρώ, ωστόσο το επιπλέον ποσό δεν θα επιδοτείται, αλλά θα πρέπει να καλύπτεται είτε με ίδια κεφάλαια είτε με δανεισμό. Επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό μικρότερο των 25.000 ευρώ δεν θα θεωρούνται επιλέξιμα και δεν θα είναι δυνατή η υποβολή τους.

Το ύψος της κρατικής επιδότησης ανά επένδυση καθορίζεται στο 45% (55% η ιδιωτική συμμετοχή), ενώ το ποσοστό αυτό θα μπορεί να φτάνει ακόμα και στο 50% εφόσον στο επενδυτικό σχέδιο θα υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία νέων σταθερών θέσεων απασχόλησης.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης ξεκινά στις 18 Δεκεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου 2018.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται  μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr/mis

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη δράση μπορείτε να απευθυνθείτε ή να ανατρέξετε:

 • στο Γραφείο Πληροφόρησης κοινού: Λεωφ. Μεσογείων 56, Αθήνα (Δευτέρα – Παρασκευή από τις 8.00 πµ έως τις 5.00 µµ)
 • στο 801 11 36 300 (από σταθερό, με αστική χρέωση) από τις 8.00 πμ έως τις 7.00 μμ
 • στην ιστοσελίδα http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=31&cs= 
 • στην ιστοσελίδα www.espa.gr